Premijer i ministri u sredu na Kosovu

Izvor: Studio B, 12.Jan.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer i ministri u sredu na Kosovu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće svečanosti otkrivanja spomenika srpskom kralju Milutinu u Gračanici u sredu, 14. januara, na dan Svetog Vasilija Velikog.

Vučić će posetiti i okolinu Gnjilana gde živi oko 40.000 ljudi i gde se nalaze četiri opštine sa srpskom većinom.

Kako je ranije rekao direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, planirano je i da Vučić otvori porodilište u Pasjanu, nakon čega će posetiti Štrpce >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u kojoj živi oko 15.000 Srba.

Premijer će posetiti i planinski centar Brezovica, gde će ovih dana biti završen i pušten u rad ski centar, a nakon toga i Gračanicu, na čijem širem području živi oko 20.000 Srba.

Vučićeva poseta biće veoma značajna za Srbe koji žive u tom delu pokrajine, navodeći da je to izuzetno važan simbol i signal, naročito zato što još od ranih devedesetih nijedan visoki zvaničnik države i vlade nije bio u tom delu pokrajine, navedeno je u saopštenju vladine kancelarije za KiM. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.