Pregovarački timovi Beograda i Prištine krajem meseca o registarskim tablicama

Izvor: B92, 13.Feb.2022, 16:50

Pregovarački timovi Beograda i Prištine krajem meseca o registarskim tablicama

Radne grupe Beograda i Prištine sastaće se ovog meseca, peti put u Briselu, kako bi pronašli stalno rešenje za registarske tablice, piše danas kosovska štampa.

Takođe, prenose očekivanja privremenih prištinskih institucija da će konačno rešenje biti "u skladu s evropskim standardima i modelima".

"Radna grupa će se sastati ponovo ovog meseca", rekao je portparol Evropske unije Peter Stano, prenosi Kosova pres.

Novi sastanak u Briselu očekuje se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred istek važenja šestomesečnog dogovora dve strane o nalepnicama.

"U predstojećim sedmicama i mesecima, očekujemo druge sastanke s ciljem konačnog rešenja u skladu s evropskim standardima i modelima", rekao je portparol vlade u Prištini Perparim Krieziju.

On je rekao da su na prethodna četiri sastanka radnih grupa razmatrani "predlozi i argumenti za modele rešenja koje će biti prihvatljivo obema stranama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.