Predstavnici kosovskih opština o smeni Ljubomira Marića

Izvor: RTS, 21.Dec.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici kosovskih opština o smeni Ljubomira Marića

Predstavnici svih 10 kosovskih opština sa srpskom većinom na sastanku u Zvečanu zauzeli su zajednički stav povodom smene Ljubomira Maričića i postavljanja Mirjane Jevtić na funkciju ministra za administraciju i lokalnu samoupravu.
U zaključcima se navodi da je ministar za administraciju Ljubomir Marić funkciju obavljao u interesu srpskog naroda na KiM i opština sa srpskom većinom.

Ocenjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da smena nema nikakve veze sa rezultatima njegovog rada i rada ministarstva kojim je upravljao, što je potvrdila i EK u svom nedavnom izveštaju.
"Njegova smena je plod političkog prevrata izvršenog od strane grupe srpskih poslanika u kosovskom parlamentu i realizovana je mimo volje Srba na KiM iskazane na poslednjim izborima", navodi se u zaključcima.
Dalje se navodi da su šokirani izborom Mirjane Jevtić za ministra za administraciju i lokalnu samoupravu i njenom odlukom da prihvati to postavljenje.
"Smatramo da ona nema nikakav legitimitet te nećemo priznati njeno imenovanje i odbacujemo mogućnost svake saradnje sa njom", kaže se u saopštenju.
Srpski poslanici u kosovskom parlamentu koji su, u dogovoru sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, realizovali ovaj napad na srpske nacionalne interese na KiM takođe su ovim činom izgubili svaki legitimitet i mi prestajemo da ih doživljavamo kao predstavnike srpskog naroda, navodi se u zaključcima.
"Naše opštine prekidaju svaki kontakt i saradnju i sa članovima Pokreta socijalista u institucijama na svim nivoima na KiM, jer je ta politička organizacija glavni protagonista pokušaja razbijanja srpskog političkog jedinstva na Kosovu", zaključuje se u saopštenju.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gradonačelnici: Pokret socijalista pokušava da razbije srpsko političko jedinstvo na KiM

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2016

Predstavnici svih deset kosovskih opština sa srpskom većinom sastali su se danas u Zvečanu kako bi zauzeli zajednički stav povodom smene ministra za administraciju i lokalnu samoupravu Ljubomira Marića i postavljenja Mirjane Jevtić na tu funkciju. U zaključcima se navodi da je ministar za administraciju...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.