Predsednik Srbije posle konačne pobede u Interpolu: Rekli su da sam lud što sam verovao u nas (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2018, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije posle konačne pobede u Interpolu: Rekli su da sam lud što sam verovao u nas (VIDEO)

Završeno glasanje na Generalnoj skupštini Interpola na kojoj je razmatran prijem takozvane države Kosovo

Na Generalnoj skupštini Interpola glasalo se za prijem takozvane države Kosovo u tu organizaciju i tom prilikom je izglasano da lažna država Kosovo ne bude primljena u redove Interpola.

Tim povodom građanima Srbije obratio se predsednik Vučić.

- U prvom krugu glasanja oni čak nisu dobili ni većinu glasova. Većina zemalja nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glasala, a ne da su bili blizu dve trećine. Govorim vam kakvo je raspoloženje u svetu. Mi ne smemo da budemo euforični, ovo je uspeh jedne male zemlje - ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vućić.

On je ocenio da Srbija mora razmišljati o svom ekonomskom nepretku.

- Radićemo i sa svih tih 76 zemalja. Želimo da im pokažemo koliko nam je stalo do kompromisnog rešenja. Želimo da im pokažemo i da Srbija nije zemlja koju je lako pobediti, poniziti i pregaziti - rekao je Vučić najavljujući saradnju i sa onima koji su glasali za prijem samozvanog Kosova u Interpol.

On je napomenuo da je bilo samo jednog iznenađenja prilikom glasanja.

- Mi smo se, da budem iskren, nadali da će Paragvaj biti uzdržan. Oni su glasali protiv nas - otkrio je predsednik dodajući da se saradnja i sa ovom zemljom biti nastavljena.

- Rekli su da sam lud što sam verovao u pobedu. Čestitam našem narodu - rekao je predsednik napominjući da smo se namerili na velike sile, a da smo opet pobedili.

- Hoću da uputim poziv Albancima, ne želim da ovo dožive kao debakl i veliki poraz i da razumeju da je rešenje u razgovoru i dogovoru sa Beogradom - poručio je posle obraćanja srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića koji je današnju odluku nazvao velikom pobedom Srbije i debaklom samoproklamovanih vlasti na Kosovu. - Treba da razumeju da moramo da radimo zajedno. Ja ih molim da ukinu tu taksu. Nama nije palo na pamet da zaustavimo 30.000 kamiona koji dolaze na teritoriju Kosova. Nećemo to da radimo.

On je objasnio da su Srbi danas pobedili jer su se borili srcem.

- Mi smo razgovarali sa tim ljudima - kazao je uz napomenu da su ga dvojica zvaničnika molili za komunikaciju posrednim kanalima u strahu od ambasadora velikih sila.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ovo je uspeh male zemlje, prkosne i ponosne

Izvor: Blic, 20.Nov.2018

Ovo je uspeh jedne male zemlje, prkosne i ponosne, ali zemlje koja mora da želi kompromis u budućnosti i da razume kakvi su odnosi u svetu, koja mora da razmišlja o svom napretku, ali i koja ovo ne sme da iskoristi da ponižava prištinsku stranu, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.