Izvor: RTS, 05.Okt.2022, 08:49

Poziv brucošima iz centralne Srbije - ima mesta na fakultetima u Kosovskoj Mitrovici

Iz Kosovske Mitrovice uputili su poziv brucošima iz centralne Srbije da upišu fakultete u tom gradu. Rektorski kolegijum Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, iako je počela nova nastavna godina, pozvao je brucoše iz centralne Srbije koji su položili prijemni ispit, a zbog prekobrojnosti ne mogu da upišu fakultete na kojima su se prijavili, da to učine na nekom od fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.
Na sednici je rektorski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolegijum Univerziteta usvojio zaključak o priznavanju položenih prijemnih ispita na drugim univerzitetima u centralnoj Srbiji kao uslovu za upis na prvu godinu na nekom od studijskih programa Univerziteta u Mitrovici, na kojima su ostala slobodna mesta na budžetu i samofinansiranju. 

Rektor Univerziteta u Mitrovici Nebojša Arsić rekao je da mesta ima na devet fakulteta.
Medicinski fakultet je jedini koji nema slobodnih budžetskih mesta za nove studente, rekao je Arsić i dodao da je ostalo jedno slobodno mesto na Stomatološkom fakultetu.
"Dovoljno je da studenti koji su položili prijemni ispit donesu potvrdu sa svojih fakulteta da su položili prijemni, da su prešli prag potreban za upis i mi ćemo im ovde omogućiti da se upišu", rekao je Arsić.  
Prema njegovim rečima, ukupno je slobodno 300 budžetskih mesta, a sve informacije se mogu naći na sajtu fakulteta.
Arsić je rekao da studenti koji upišu fakultet mogu da računaju na solidne uslove i dobar smeštaj.
Što se tiče studentskih domova, oni su raspoređeni za brucoše, ali mesta ima za studente na višim godinama.
Prištinski univerzitet sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici radi po principu kampusa, većina fakulteta je skoncentrisana na malom prostoru, rekao je Arsić. 
Na deset fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici akreditovan je 101 studijski program.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.