Potvrđeno novih 19 slučajeva na KiM

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 18:32

Potvrđeno novih 19 slučajeva na KiM

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova objavio je da su testirana ukupno 253 uzorka i da je potvrđeno 19 novih slučajeva kovida 19.

Time je broj zaraženih tokom epidemije na KiM povećan na ukupno 1.142.

Pozitivni slučajevi su 14 kontakata iz opštine Vučitrn i po jedan slučaj u opštinama Kosovo Polje, Obilić, Podujevo, Kamenica i Kosovska Mitrovica.

Danas su posle lečenja testirana negativno na koronavirus 24 pacijenta, čime je broj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oporavljenih porastao na 871.

Do sada je umrlo 30 obolelih koji su, pored kovida 19, imali i druge, hronične bolesti. Na Kosovu je 241 aktivan slučaj kovida 19. NIJZ kontinuirano nadzire sve kontakte zaraženih i obavezuje ih na samoizolaciju i traženje lekarske pomoći ako imaju simptome koronavirusa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.