Potvrđena pobeda: Srbi na čelu najviše opština na Kosovu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2017, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena pobeda: Srbi na čelu najviše opština na Kosovu!

Srpska lista osvojila najviše glasova

Srpska lista je, po preliminarnim rezultatima, osvojila najviše - deset mesta gradonačelnika na lokalnim izborima na Kosovu 22. oktobra i juče, 19. novembra. U drugom krugu izbora je pobedila i u Partešu i Klokotu, čime je zaokružila pobedu u svim opštinama sa srpskom većinom.

Demokratski savez Kosova bivšeg tzv. premijera Ise Mustafe je pobedio u osam opština. To su Peć, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosovo Polje, Ljipljan, Podujevo, Istog, Gnjilane i Vučitrn, dok je vrlo blizu da nakon prebrojavanja uslovnih i glasova pošto dobije i Dragaš i Prištinu, gde kandidati DSK zaostaju sa po stotinak glasova.

Na trećem mestu je Alijansa za budućnost Kosova aktuelnog tzv. premijera Ramuša Haradinaja sa šest mesta gradonačelnika. U prvom krugu je pobedila u Dečanima i Juniku, dok je u drugom krugu pobednica u Đakovici, Orahovcu, Suvoj Reci i Obiliću.

Gubitnik na ovim izborima, upoređujući mandate koje je imala u prošlom mandatu je Demokratska partija Kosova koja je, pored Glogovca kojeg je osvojila u prvom krugu, u drugom krugu pobedila u Uroševcu, Dragašu, Kačaniku i Štimlju.

Samoopredeljenje je pobedilo u Prištini, Prizrenu i Kamenici.

Po jednu opštinu su osvojili Inicijativa za Kosovo, koja je pobednik u Mališevu, Alijansa Novo Kosovo u Južnoj Mitrovici, dok je Demokratska partija Turaka Kosova pobedila u opštini Mamuša.

Nezavisni kandidati su pobedili u opštinama Đeneral Janković i Srbica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.