Potpuna blokada za robu iz Srbije, nedovoljno vremena za zamenu

Izvor: B92, 02.Jan.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuna blokada za robu iz Srbije, nedovoljno vremena za zamenu

Priština -- Promet roba iz Srbije i BiH na Kosovo skoro je potpuno blokiran posle uvođenja taksi od 100 odsto, izjavio je generalni direktor kosovske carine Bahri Beriša.

Priština je odluku o povećanju od 100 odsto taksi za robu iz Srbije i BiH donela 21. novembra prošle godine, a uoči Nove godine ta mera je proširena i na robu stranih firmi koje proizvode u Srbiji.

Beriša kaže da je u tom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promet iznosio ukupno 60 miliona evra iz obe zemlje, a da je sada svega nekoliko stotina hiljada, prenela je GazetaExpres.

Prema njegovim rečima, efekat uvedenih mera za Prištinu je povećanje lokalnih proizvodnje.

Beriša kaže da je na kosovskom tržištu bilo najviše robe iz Srbije, zatim iz Nemačke, Turske, Italije, Kine i, na kraju, Albanije.

Napominje da je period od mesec dana bio kratak da bi se sklopili novi ugovori za dobavljanje roba koje bi na kosovskom tržištu zamenile robu iz Srbije i BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.