Posle pokazivanja dvoglavog orla, Kosovo izbačeno sa takmičenja lepote

Izvor: B92, 30.Okt.2021, 17:24

Posle pokazivanja dvoglavog orla, Kosovo izbačeno sa takmičenja lepote

Finale izbora za Miss Interkontinental završeno je sinoć u Egiptu, naša predstavnica Valentina Petrović nije ponela titulu najlepše, međutim organizatori su predstavnicu Kosova isključili iz daljeg takmičenja.

U toku generalne probe koja je održana nekoliko sati pre finalne večeri, predstavnica takozvane države je na bini pokazivala dvoglavog orla, što je bio znak da Miss Srbija.reaguje i uputi zvaničan dopis organizatorima sa molbom za hitnu reakciju. Ako se navede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i činjenica da Egipat, domaćin ovog prestižnog takmičenja Kosovo nije priznao kao državu, baš kao ni UN, Vesna de Vinča je zahtevala da predstavnica te "države" bude sankcionisana, te da Kosovo, kao samostalni predstavnik bude isključeno iz takmičenja. Ubrzo je stigao odgovor organizatora da je devojka opomenuta, te da od naredne godine nepriznata država neće moći da se takmiči na izboru za "Miss Intercontinental".

Reakcija srpske delegacije je izazvala i to da se ove godine prvi put devojke na finalu pojave bez lenti, na kojima je naznačeno iz kojih zemalja dolaze, kako bi se izbegao momenat da nepriznata država Kosovo ponovo zablista pod reflektorima.

Miss Srbija će nastaviti svoju misiju lepote, ali će se i ubuduće kao pravi ambasador naše zemlje truditi da pobeđuje i u borbi za pravdu, stavljajući u prvi plan interese domovine, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tzv. Kosovo isključeno iz izbora za Mis Interkontinental

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2021

Organizatori ovogodišnjeg izbora za Mis Interkontinental, koje je održano u Egiptu, isključili su tzv. Kosovo iz daljeg takmičenja nakon što je njihova predstavnica pokazala na bini dvoglavog orla u toku generalne probe, nekoliko sati pre finala, prenose beogradski mediji...Kako navode, iz agencije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.