Poslanici o napadu na Mariniku Tepić, gradnji na Kopaoniku

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o napadu na Mariniku Tepić, gradnji na Kopaoniku

Poslanici u Skupštini Srbije danas su se tokom postavljanja pitanja i traženja obavešetenja od predstavnika vlasti interesovali o divljoj gradnji na Kopaoniku, napadima na poslanicu Nove stranke Mariniku Tepić i o Kosovu i Metohiji.

Poslanik Socijaldemokratske strake Marko Đurišić rekao je da hajka na poslanicu Tepić traje već nekoliko dana i da niko još nije saslušan zbog toga, te upitao da li treba da se ostvare neke od pretnji pa da država konačno reaguje. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kazao da joj prete Miša Vacić, bivši funkcioner u Kacelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije i "druge (...) poznate po tome da prete onima koji su zalažu za poštovanje prava i zakona u Srbiji".

Đurišić je kazao da bi i predsednica parlamenta Maja Gojković trebalo da se založi da se pretnje ispitaju i da državni organi reaguju.

Poslanik SDS se interesovao i za izgradnju objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, koja je u suprotnosti sa uslovima koje je izdao Republički zavod za zaštitu prirode i višestruko prelazi odobrene dimenzije. Đurišić je rekao da je dobijena dozvola za izgradnju drvenog privremenog objekta od 150 kvadarata, a da se gradi od betona objekat od više hiljada kvadrata, te upitao ministarku građevinarstva šta će da uradi po pitanju tog konkretnog slučaja i druge nelegalne gradnje koja niče po Srbiji.

Informacije o izgradnji tog objekta na Kopaoniku tražio je i Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Nova Srbija-pokret za spas Srbije.

On je tražio i informacije o odnosu prema Kosovu i Metohiji i pitao premijerku Anu Brnabić o stavu Srbije prema eventualnom članstvu Kosova u UN.

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić pitao je na osnovu čije procene ugroženosti Zvonko Vesilinović ima policijsko obezbeđenje.

"Zašto Veselinovića (...) obezbeđuju pripadnici žandarmenije", pitao je Milojičić, napominjući da saglasnost na takve odluke daje minista unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je od premijerke Ane Brnabić da smeni ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović jer, po njegovoj oceni, izaziva incidente, skandale i sramoti rad ministarsva, vlade i Skupštine.

On se osvrnuo na ponašanje Mihajlović na prethodnoj sednici parlamenta na kojoj je branila zakone kada je rekla predsednici parlamenta da laže i kada je izvadila pudrijeru da se šminka.

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović pitao je premijerku šta kvalifikuje Aleksandra Vulina da bude ministar odbrane, Zoranu Mihajlović za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure, Aleksandra Antića za ministra energetike, a Nenada Popovića da budu na čelu ministarstva za inovacije. On je pitao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zašto poslanici vladajuće većine u parlamentu glasaju na zvonce.

"Zašto to činite, zar ne mislite da to unižava dostojasvo skupštine", upitao je Radulović.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević upitao je vladu i Ministarstvo građevinarstva kada će početi radovi na izgradnji dela puta Loznica-Valjevo-Ćelije, tačnije deonice od Iverka do Nepričave, u dužini od 16, 6 kilometara, koja će spojiti Valjevo sa Koridorom 11.

On je rekao da je stanje tog dela puta loše i da je ugrožena bezbednost i sigurnost građana i dodao da ; postoji idejno rešenje, koje je uradio CIP i podrazumeva izgradnju puta puta po evropskim standardima.

Poslanici su posle toga počeli raspravu o oko 30 zakonskih predloga.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Poslanici pitali o pretnjama, Zorani Mihajlović, Kosovu...

Izvor: B92, 07.Dec.2017

Beograd -- Poslanici u Skupštini, tokom postavljanja pitanja, interesovali se o divljoj gradnji na Kopaoniku, napadima na poslanicu Nove stranke i o Kosovu i Metohiji...Poslanik Socijaldemokratske strake Marko Đurišić rekao je da hajka na poslanicu Tepić traje već nekoliko dana i da niko još nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.