Poseta potvrdila principijelni stav Španije vezan za Kosovo i Metohiju: Stefanović zadovoljan postignutim

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 17:21

Poseta potvrdila principijelni stav Španije vezan za Kosovo i Metohiju: Stefanović zadovoljan postignutim

Ministar Stefanović je rekao da je poseta pokazala da smo razvili određene projekte koji mogu da budu komplementarni sa španskim

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izrazio je danas zadovoljstvo posetom Španiji koja je, kako je ocenio, pokazala da Srbija ima šta da ponudi, a srpski stručnjaci znanje koje se i u Madridu pokazuje veoma korisnim. Stefanović je rekao da je razgovarao sa koleginicom Margaritom Robles i generalnim direktorom za naoružanje Gomezom o zajedničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saradnji i mogućnostima napretka razvoja odnosa naše dve vojske.

- Izuzetno mi je bilo važno da vojno-tehnička saradnja i ona u odbrambenoj industriji bude intenzivna i kroz razgovore o konkretnim projektima, koje ćemo nastaviti u Beogradu, imao sam priliku da čujem pozitinve stavove ministarke i kolega iz vojno-tehničke saradnje i vojno-tehničkog instituta i drago mi je da vidim da naši stručnjaci imaju šta da ponude, da imamo znanje koje se pokazuje veoma korisnim u ovakvom trenutku - rekao je Stefanović.

Ministar je dodao da je poseta pokazala da smo razvili određene projekte koji mogu da budu komplementarni sa španskim.

Poseta Madridu potvrdila je principijelni stav Španije vezan za Kosovo i Metohiju.

Ponovljen je stav da Španija kao članica EU i NATO može u velikoj meri da igra značajnu ulogu i da pomogne da Srbija očuva bezbednost u svojoj pokrajini i zaštiti srpski narod.

Stefanović je dodao da je jedna od tema razgovora bio i trening naših padobranskih jedinica.

- Tokom dvodnevne posete razmenili smo iskustva o vojnoj saradnji, očekujem da tokom godine rezimiramo sve dogovoreno sa Špancima i da ministarka Robles poseti Beograd - naveo je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.