Izvor: JUGpress.com, 14.Jul.2019, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porušeni nadgrobni spomenici u Lipljanu, Kosovska policija kaže da istražuje

LIPLJAN

Nepoznate osobe su porušile, oštetile i oskrnavile dvadesetak srpskih nadgrobnih spomenika na gradskom groblju u Lipljanu.

Preostali Srbi iz ovog grada su ogorčeni ovim činom, zato što ovo nije prvi put da se ovakvi i slični incidenti dešavaju.

U Kosovskoj policiji tvrde da je istraga u toku i da očekuju da će počinioci ovog dela uskopro biti pronađeni.

“Izašli smo na lice mesta sa patrolom i ostatkom jedinice, izvršili smo uviđaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sve relevantne jedinice su bile prisutne  i konstatovano je da je porušeno oko 19 nadgrobnih spomenika, radimo na ovom slučaju, imamo neke informacije”, rekao je za RTK poručnik policijske stanice u Lipljanu Metuš Jašari.

Eparhija Raško-prizrenska najoštrije je osudila  najnovije skrnavljenje srpskog pravoslavnog groblja u Lipljanu, istakavši da ovakvo ponašanje pokazuje odsustvo osnovnih civilizacionih normi i predstavlja težak udarac za srpski narod ovog kraja koji poslednjih dvadeset godina pokušava da opstane u teškim uslovima etničke i verske diskriminacije.

(foto:RTK )

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.