Portal: Poziv Specijalnog suda u Hagu i dojučerašnjem šefu Kosovske obaveštajne agencije

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portal: Poziv Specijalnog suda u Hagu i dojučerašnjem šefu Kosovske obaveštajne agencije

Doskorašnji šef Kosovske obaveštajne agencije Špend Mađuni dobio je poziv Specijalnog suda u Hagu zbog navodnog "curenja osetljivih informacija" u vezi tog suda, preneo je danas portal Košev pozivajući se na navode prištinske Gazete Ekspres.

Mađuni je juče podneo ostavku na funkciju šefa Kosovske obaveštajne agencije a po navodima Gazete Ekspres, to je učinio zbog poziva Specijalnog suda.

Mađuni je juče podneo ostavku na funkciju šefa Kosovske obaveštajne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << agencije a po navodima Gazete Ekspres, to je učinio zbog poziva Specijalnog suda.

Špend Mađuni nije bio član OVK, a nije ni precizirao razloge zbog kojih je podneo ostavku.

Prethodno je lider Demokratske partije Kosova (DPK) i bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio da će 4. decembra biti saslušan pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu.

Veselji je danas novinarima u Prištini potvrdio da je primio poziv tog suda za saslušanje.

"Kako sam i obećao, čim primim poziv, objaviću ga javnosti. Moja generacija je, kao i mnoge druge generacije, doživela snažno ugnjetavanje našeg naroda. Nismo se složili sa tom situacijom i ponosan sam što sam se odazvao pozivu zemlje za slobodu nacije", rekao je Veseli.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.