Porodična drama porodice Reljić: Nisam video dete dve godine, žena ga je otela i sakrila na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2018, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodična drama porodice Reljić: "Nisam video dete dve godine, žena ga je otela i sakrila na Kosovu"

Detetu se izgubio svaki trag

Milan Reljić (50) svog desetogodišnjeg sina O.R. nije video dve godine zato što ga majka skriva.

Osnovni sud u Kikindi doneo je presudu da je otac jedini dečakov staratelj i da se majka privremeno lišava roditeljskog prava.

Pročitajte i:

Ali odmah nakon sudskog rešenja, majci i detetu se gubi trag.

- To slobodno mogu da nazovem kidnapovanjem deteta. Otmicom. U sudskoj presudi jasno piše da mi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se bez odlaganja preda dete. Izvršenje je pokušano u Kikindi 28. juna, ali se ispostavilo da dete nije nađeno na adresi. Ona ga je odvela u nepoznatom pravcu, a službenim licima Osnovnog suda je rekla da je dete na Kosovu. Time je onemogućeno izvršenje sudske odluke i izvršeno je krivično delo oduzimanja maloletnog lica – kaže Reljić.

Zbog straha za sina, on se odmah obratio Prvom javnom tužilaštvu i podneo krivičnu prijavu protiv majke zbog otmice. Njega posebno brine to što je, kako kaže, dečak zapostavljen.

- Majka ga je držala pet meseci u Jagodini i nije mu dozvoljavala da pohađa školu. Bio je zatočen u kući! To su strašni zločini, krivična dela. Pitam se ko je i kako opravdao sve te časove i kako je moguće da dete nije 5 meseci išlo u školu, a da niko nije odgovarao i d aniko nije izbačen iz ustanove. Ona je zanemarila dete, ugrozila njegovo obrazovanje, a sada ugrožava i njegovu bezbednost – kaže Reljić.

Dete može da bude i životno ugroženo, a ja sam očajan – kaže otac i moli za pomoć.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.