Porodice kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji: Novi udarci za žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2020, 16:32

Porodice kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji: Novi udarci za žrtve

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM navodi u saopštenju da su srpskim i kosmetskim žrtvama zadata dva udarca, pritiskom kako tvrde "zapada", da Srbi moraju da obeleže proslavu "Oluje“ u Kninu i time što će se UČK borba ozvaničiti kao "pozitivna borba" protiv "srpskog agresora".

Udruženje navodi da Srbin iz Šibenika, Boris Milošević na obeležavanju Oluje u Kninu neće zastupati interese srpskih žrtava "Bljeska“ i“Oluje“, već će kako tvrde, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << interesu Hrvatske promovisati ustašku NDH.

U saopštenju se dodaju i da nevladine organizacije, udruženje porodica "Suza“i u Hrvatskoj i u Beogradu, ćute o srpskim žrtvama "Bljeska“ i “Oluje“ iz, kako objašnjavaju, ličnih interesa.

Udruženje se, povodom najavljenog Zakona o vrednosti OVK koji planiraju da usvaje privremene prištinske vlasti pita da li veterani UČK u Prištini žele da tim zakonom zaplaše i zabrane porodicama kidnapovanih i ubijenih Srba, da govorimo da su naše žrtve kidnapovane i ubijane od strane terorističke, te zločinačke UČK, zbog toga biti hapšene i osuđene na doživotne robije po zakonu UČK parlamenta.

U saopštenju je upućena molba Srpskoj listi da spreči taj dodatni zločin, kako se navodi napuštanjem te zločinačke Hotijeve vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.