Porodica Bitići protiv prevremenog otpusta Đorđevića, štite plaćenike i teroriste

Izvor: KMnovine.com, 21.Maj.2019, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Bitići protiv prevremenog otpusta Đorđevića, štite plaćenike i teroriste

Članovi porodice Bitići i njihovi pravni zastupnici pokrenuli su kampanju za sprečavanje ranijeg izlaska iz zatvora Vlastimira Đorđevića, javlja "Glas Amerike".


   
Američki plaćenici    




Đorđević je bio načelnik Resora Javne bezbednosti MUP Srbije, tokom rata na Kosovu i Metohiji 1998-1999. i uspešno ispunjavao svoje zadatke iz oblasti odbrane države i zaštite civila od šiptarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << terorista.

Đorđević, koji uslove za raniji otpust ispunjava 17. juna, pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju je 2011. osuđen na 27 godina godina zatvora, zbog "ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti" na Kosovu i Metohiji a na isti način na koji je po osnovi neprijateljstva i stepenu poniženja koji je od srpske vojske i policije doživeo NATO, sudio ovaj njihov sud. U žalbenom postupku je kazna, koju izdržava u Nemačkoj, smanjena na 18 godina zatvora.

Porodica Bitići zahteva, kako oni kažu "pravdu" za ubijene rođake koji su bili pripadnici Atlantske brigade, inače Albanci sa američkim državljanstvom. Drskost da zahtevaju kaznu za ubice svojih rođaka a da pri tom čak i humanizuju pripadnike terorističkih snaga dok istovremeno negiraju krivicu i ne zahtevaju pravdu i za Srbe koji su ubijeni od strane tih istih terorista, projavila se tek sa vladom Aleksandra Vučića. U nekoliko navrata oni su od Vučića i javno zahtevali pomoć u istrazi.

Poštujući konvencije o ratnim pravilima svakako je potrebno utvrditi preciznu krivicu svih zlikovaca. Ipak, u tome prevagu značajnu odnosi potreba da se krivica utvrdi kod albanskih terorista pojedinačno ali i kod američkih učesnika agresije na Srbiju kao i kasnije podrške u počinjenom genocidu nad srpskim posle okupacije KiM 1999. godine.

Reagujući na mlitav i podanički odnos Aleksandra Vučića u ovom slučaju, ratni veterani Srbije su u jednom trenutku istupili i naveli da su "sva tri brata državljani SAD i kao takvi su se priključili "Atlantskoj brigadi". Srbija ni 1998. a ni 1999. godine nije bila u ratu sa SAD i radi toga su braća Bitići PLAĆENICI a ne borci regularne vojne formacije. Ni jedna konvencija o oružanim sukobima ne pruža zaštitu plaćenicima koji se bore na bilo kojoj strani. Legitimno pravo bilo koje države je da svakog plaćenika izvede pred preki sud i ubije bez milosti" naveli su oni.

Saopštenje ratnih veterana Srbije možete pročitatiu daljem tekstu:
 
Srpski veterani: Braća Bitići su bila teroristi zvanične Amerike - KM NovineIlija, Mehmet i Agron Bitići nisu civili i nedužni Albanci. Radi se o tri pripadnika po zlu čuvene "Atlantske brigade" "OVK", koja je oformljena u Bernu 1996. godine i čiji je osnivač posebni izaslanik Američkog predsednika Bila Klintona za Kosovo i Metohiju, Ričard Holbruk.

KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
 Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.