Popović Ivković: Zahtev Prištine za prijem u Interpol novi vid pritiska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović Ivković: Zahtev Prištine za prijem u Interpol novi vid pritiska

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović-Ivković istakla je danas u razgovoru sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji Oanom Kristinom Popom da je ponovni zahtev samoproglašenog Kosova za prijem u Interpol novi vid pritiska na tu međunarodnu policijsku organizaciju, a da bi eventualni prijem predstavljao grubo kršenje međunarodnog prava.

Kako je poručeno sa sastanka, Popović Ivković je podsetila da samo države članice i posmatrači u UN mogu biti članice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Interpola.

Ambasador Rumunije u Srbiji Oana Kristina Popa kazala je da će Rumunija nastaviti da se pridržava svog principijelnog stava po pitanju poštovanja međunarodnog prava.

Tema sastanka bila je i saradnja dveju zemalja u oblasti unutrašnjih poslova, za koju su sagovornice ocenile da je na visokom nivou, kaže se u saopštenju MUP-a.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.