Popović: Događaji na severu reflektuju se i južno od Ibra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Događaji na severu reflektuju se i južno od Ibra

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izrazio je danas, u razgovoru s delegacijom Kfora, zabrinutost zbog trenutne situacije na severu Kosova i napomenuo da se ta uznemirenost reflektuje i na srpsko stanovništvo južno od Ibra.

Kako je saopšteno, u razgovoru s delegacijom Kfora, predvođenu italijanskim pukovnikom Nikolom Peroneom, posebno je bilo reči o bezbednosnoj situaciji u opštini Gračanica.

"Trenutna bezbednosna situacija u opštini Gračanica je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stabilna ali s obzirom na poslednja dešavanja, kao i pljačke koje su se dešavale u našem regionu, tražimo od Kfora pojačane aktivnosti na terenu kako bi se slične situacije predupredile", kazao je Popović.

On je pukovnika Peronea i predstavnike Kfora pozvao na sastanak danas u podne na kome će predstavnici lokalnih saveta podneti izveštaje o bezbednosnoj situaciji u mestima koje zastupaju, a na osnovu kojih će biti napravljen sveobuhvatni izveštaj o bezbednosnoj situaciji u opštini Gračanica.

Perone je zahvalio na pozivu i kazao da će se predstavnici Kfora odazvati pozivu .

Perone i Popović su se složili da je u cilju očuvanja bezbednosti neophodno da meštani aktivno sarađuju s bezbednosnim organima i prijave sve radnje i kretanja koja im se učine sumnjivim, kaže se u saopštenju Opštine Gračanica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik opštine Gračanica: Događaji na severu reflektuju se i južno od Ibra

Izvor: RTS, 31.Maj.2019

U razgovoru sa delegacijom Kfora predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izrazio je zabrinutost zbog situtacije koja se poslednjih dana dešava na severu Kosova i napomenuo da se ta uznemirenost reflektuje i na stanovništvo južno od Ibra. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.