Ponosan sam na veličanstvenu tvrđavu Novo Brdo, ovaj dragulj naše kulturne baštine

Izvor: B92, 17.Avg.2019, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ponosan sam na veličanstvenu tvrđavu Novo Brdo, ovaj dragulj naše kulturne baštine"

Kadri Veselji izjavio je da je "ponosan" zbog zastave tzv. Kosova koja je ponovo postavljena na zidinama srpskog srednjovekovnog grada Novo Brdo.

"Ponosan sam na veličanstvenu tvrđavu Novo Brdo, ovaj dragulj naše kulturne baštine i drevno naselje koje je vekovima služilo kao raskrsnica civilizacija."

"Još sam ponosniji na prelepu kosovsku zastavu, koja ponosno maše svojim kulama, kao i policiju i druge državne institucije koje se brinu o kosovskim dragocenim spomenicima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napisao je Veselji na Fejsbuku.

"Srbija uzalud pokušava da asimilira našu kulturu i nasleđe", poručio je Verselji.

On je uz svoju objavu na Fejsbuku priložio i fotografije s pripadnicima policije tzv. Kosova u podnožju tvrđave, kao i snimke na kojima je vidljiva zastava tzv. Kosova na srednjovekovnom srskom spomeniku.

"Kao budući premijer neću dozvoliti da bilo koje od ovih drevnih kosovskih bogatstava bude politicki instrumentalizovano ili pogođeno. Vratićemo nekadašnju slavu Novom Brdu, ne samo što ćemo ga učiniti međunarodnom kulturnom turističkom atrakcijom već i obnoviti stari rudnik", dodao je Veselji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.