Pomoć Kancelarije za KiM porodici Jović u Zebincu

Izvor: RTS, 12.Jun.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć Kancelarije za KiM porodici Jović u Zebincu

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović posetio je u selu Zebince, u opštini Novo Brdo, porodicu Jović, kojoj je posredstvom Kancelarije nedavno nabavljena oprema za mužu krava.
Zoran Bojović je tom prilikom istakao da Kancelarija za KiM kontinuirano pomaže srpskom narodu na KiM, te da će u predstojećem periodu biti izdašnijih ulaganja u poljoprivredu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Vlada Srbije odvojila je 200 miliona dinara za poljoprivrednike na KiM i pozivam sve zainteresovane da se prijave i konkurišu. Sva dokumentacija im je dostupa u orgranima srpskih lokalna samouprava, a konkurs traje do 20. juna", rekao je Bojović.
Prema njegovim rečima, Kancelarija redovno ispunjava i obaveze prema građanima koji su se zimus za pomoć obratili predsedniku Srbije na sastanku u Lapljem Selu. 
Petočlana porodica Jović je jedina preostala srpska porodica u ovom delu novobrdske opštine, i živi isključivo poljoprivrede na porodičnom imanju, na kojem gaji osam krava, četvoro teladi i desetak ovaca.

"Ova pomoć nam je u mnogome olakšala život, jer je muža krava težak posao. Doskoro nam je trebalo više od tri sata za mužu, a sada to obavimo za samo dvadesetak minuta", kaže domaćin Siniša Jović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.