Poljski pripadnici KFOR-a pomažu u borbi protiv korone: Snabdeveno devet hiljada Srba u opštini Štrpce

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2020, 19:27

Poljski pripadnici KFOR-a pomažu u borbi protiv korone: Snabdeveno devet hiljada Srba u opštini Štrpce

Takođe, osim naših građana bilo je prisutno i 4.600 kosovskih Albanaca.

Poljski vojni kontingent koji deluje u sastavu KFOR-a dao je doprinos odgovoru na zdravstvenih ustanova na Kovid-19, saopštio je KFOR.

Kako se navodi, tim Poljske za vezu i nadgledanje sa sedištem u Štrpcu odigrao je veliku ulogu u isporuci opreme za ličnu zaštitu lokalnom medicinskom centru, u okviru ukupne donacije predsednika Poljske Andžeja Dude od 50.000 maski za lice i 1.000 litara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dezinfekcionih sredstava.

- Poljski tim KFOR-a lako se povezao sa zajednicom u Štrpcu zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa ovom opštinom na jugu koju odlikuje visok stepen koegzistencije, jer u njoj živi 9.000 kosovskih Srba i 4.600 kosovskih Albanaca - stoji u saopštenju.

Dodaje se da poljski kontingent sprovodi širok spektar aktivnosti kako bi doprineo sigurnom okruženju u zoni svoje odgovornosti koja se prostire od Štrpca na jugu do Mitrovice na severu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.