Pokret Oslobodjenje formirao Savet za Кosovo i Metohiju

Izvor: Beta, 26.Apr.2021, 11:46

Pokret Oslobodjenje formirao Savet za Кosovo i Metohiju

Pokret Oslobodjenje formirao je Savet za Кosovo i Metohiju, čiji će krajnji cilj biti sprečavanje sporazuma o priznanju Kosova, saopštio je danas predsednik tog pokreta Mladjan Djordjević."Cilj Saveta je staranje o politikama koje su vezane za južnu srpsku pokrajinu, aktivizam, praćenje aktivnosti vlasti i uzbunjivanje javnosti u slučaju protivustavnog delovanja", naveo je on u saopštenju.Djordjević je dodao da je vlast za devet godina potpisala 48 različitih sporazuma sa Prištinom i time su otkazali suverenitet Srbije u mnogim oblastima."Zadatak koji je (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić dobio od svojih zapadnih sponzora je postizanje pravno obavezujućeg sporazuma kojim će tzv. Кosovo biti priznato i kojim će dobiti stolicu u UN", rekao je on.Novoosnovanim savetom će predsedavati Ivan Ivanović iz Кonzervativnog pokreta Naši, navedeno je u saopštenju Oslobodjenja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Oslobođenje: Vučićevi i Kurtijevi planovi podudarni, svode se na stvaranje Velike Albanije

Izvor: Danas, 27.Apr.2021, 10:59

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je danas da posle učešća Srpske liste na kosovskim i premijera Kosova Aljbina Kurtija na izborima u Albaniji, "više nema dileme da su planovi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kurtija podudarni i da se svode na formiranje Velike Albanije".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.