Izvor: RTS, 28.Nov.2021, 11:01

Počinilac trostrukog ubistva u Glođanu i dalje u bekstvu, sahranjeni ubijeni srednjoškolci

Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovom ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. Ubijeni srednjoškolci sahranjeni u Glođanu.
napadu na lokalni autobus u petak uveče, napadač je ispalio čitav šaržer od 30 metaka. Ubijena su dva srednjoškolca i vozač autobusa.

Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ranjeni srednjoškolac je operisan i nije u životnoj opasnosti.
Tužilac u ovom slučaju Sahide Gaši u Peći, rekla je da su ispitali mnogo ljudi i da su pretresli mnogo kuća u vezi sa slučajem.
Ministar unutrašnjih poslova privremenih kosovskih institucija Dželjalj Svećlja pozvao je građane da svako ko ima informacije o napadu u Glođanu sarađuje sa policijom.
Uputio je ultimatum napadačima da se predaju.
Vlada u Prištini nudi nagradu od 20.000 evra za pružanje informaciju o izvršiocu ili izvršiocima ubistva.
Generalni direktor kosovske policije Samedin Mehmeti rekao je da istraga ide u tri pravca, ne iznoseći detalje. Nije isključio mogućnost da je u napadu učestvovalo više osoba.
U javnosti na Kosovu polemiše se da li je napad teroristički akt. Policija i lokalni organi odbacuju te navode i veruju da je meta napadača bila osoba u autobusu.
Nastradali srednjoškolci su sahranjeni u Glođanu, a sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada građana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.