Počeli radovi na uređenju mosta u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Studio B, 17.Okt.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli radovi na uređenju mosta u Kosovskoj Mitrovici

Uređenje glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici i njegove okoline, počelo je danas, zatvaranjem mosta betonskim blokovima i građevinskom ogradom.

Na južnoj strani mosta okupljeno je stotinak građana, Albanaca, koji posmatraju razvoj situacije na samom mostu, a osim radnika i velikog broja novinarskih ekipa, tu su i jake snage Kosovske policije i vojnici Kfora.

Na severnoj strani mosta za sada nema okupljanja građana i prisutne su samo policijske snage. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Metalna ograda kojom će biti blokiran most istovarena je ispred Parka mira na mostu. Izvođač radova je albanska firma Jehona, cijih se 20-ak radnika, angažovanih na radovima nalazi na mostu.

Kako je najavljeno, biće ostavljena jedna traka za prolazak pešaka.

Obnova i uređenje glavnog ibarskog mosta predviđeno je sporazumom o slobodi kretanja koji su u Briselu 25. avgusta ove godine postigli predstavnici Beograda i Prištine.

Takođe, predviđeno je da se uradi i glavna gradska ulica u severnom delu Mitrovice - Kralja Petra I od mosta do kružnog toka u centru grada. Ovaj deo ulice, prema najavama, treba da bude pretvoren u pešačku zonu.

Na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici nalazi se Park mira koji su Srbi tu sredinom juna 2014. godine postavili nakon što je sa istog mesta uklonjena velika betonska barikada.

Glavni gradski most deli severnu Kosovsku Mitrovicu u kojem je većinsko srpsko stanovništvo, od južnog dela grada koji je nastanjen Albancima.

Ovaj most u prošlosti bio je poprište mnogih sukoba između Srba i Albanaca. I danas se na njemu mogu videti statične patrole Kfora i Kosovske policije.

Oko hiljadu incidenata registrovano je na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici od 1999. godine do danas.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Počeli radovi na uređenju mosta u Kosovskoj Mitrovici (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2015

Uređenje glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici i njegove okoline, počelo je danas, zatvaranjem mosta betonskim blokovima i građevinskom ogradom...Most je zatvoren a prilazni put za izvođenje radova je iz južnog dela Mitrovice, dok je pešacima ostavljena staza...Radove na mostu izvode radnici...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.