Izvor: RTS, 22.Jun.2021, 12:03

Poslanici Skupštine završili debatu i usvojili izveštaje predsednika Vučića o KiM

Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nije do zamrznutog konflikta, oni žive neuporedivno teže od ljudi u ostatku Srbije i žele da pregovori postoje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, koji je na posebnoj sednici Narodne skupštine predstavio izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine. Poslanici nakon polemike usvojili izveštaje predsednika Vučića o KiM.
Aleksandar Vučić je građane i poslanike obavestio o pregovorima u Briselu, kao i o perspektivama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << delovanja srpske države na Kosovu i Metohiji.
Predstavio je i Izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u periodu od maja 2019. godine do juna ove godine, kao i Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od maja 2019. do 15. juna ove godine.
Vučić je ponedeljak Izveštaj predstavio predstavnicima dela opozicije.
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao za RTS da je zbog sve većih pritisaka na Beograd, Vučić i tražio da se obrati i da poslanicima predoči težinu situacije.
Istakao je da među stranakama ne sme biti podele kada je reč o najvažnijim pitanjima poput KiM, ali da je veoma teško doći do konsenzusa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić stigao u Skupštinu, počela sednica o pregovorima sa Prištinom

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jun.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Dom Narodne Skupštine gde je u podne počela posebna sednica na kojoj će poslanike obavestiti o toku pregovora Beograda i Prištine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vučić na plenarnoj sednici o izveštaju Vlade o radu Kancelarije Vlade za Kosovo i Metohiju

Izvor: Beta Video, 22.Jun.2021

BEOGRAD - U Domu Narodne skupštine danas je održana plenarna sednica o izveštaju koji je podnela Vlada o radu Kancelarije Vlade za Kosovo i Metohiju od maja 2019. do juna 2021. Skupštini se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.