Počela peta zajednička sednica vlada Kosova i Albanije

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela peta zajednička sednica vlada Kosova i Albanije

U Peći je počela peta zajednička sednica vlada Kosova i Albanije tokom koje se očekuje ocena realizacije do sada potpisanih i potpisivanje nekoliko novih sporazuma.Očekuje se da medju najznačajnijim sporazumima bude onaj o carinskim olakšicama i ukidanju rominga.

Ekonomski stručnjaci dve zemlje ocenjuju da su mnogi dosada potpisani sporazumi ostali "mrtvo slovo na papiru".

Za održavanje zajedničke sednice dve vlade, kosovska strana je, kako javlja radio Slobodna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Evropa, izdvojila 128 hiljada evra.

Prva zajednička sednica vlada dve zemlje održana je 2014. godine u Prizrenu, druga je održana 2015. u Tirani, treća u Prištini 2016. godine i četvrta 2017. u Korči.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sednica vlada Kosova i Albanije, protest porodica ubijenih

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018

U Peći je održana zajednička sednica Vlada Kosova i Albanije. Albanski premijer Edi Rama dao je Prištini punu podršku da nastavi s taksama na robu iz Srbije, a dve vlade dogovorile su slobodnu trgovinu...Predstavnici vlada Kosova i Albanije su, nakon zajedničke sednice održane danas u Peći, potpisali...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.