Platforma za Kosovo posle Vučićeve posete Briselu

Izvor: Beta, 04.Feb.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platforma za Kosovo posle Vučićeve posete Briselu

BEOGRAD, 4. februara 2015. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u sredu da očekuje da će platforma za Kosovo i Metohiju biti doneta kad se premijer Aleksandar Vučić vrati sa sledeće runde briselskih pregovora 9-10. februara.

"Ja sam neki kroki pripremio, ali nismo razgovarali da potpuno udjemo u proceduru koja podrazumeva završetak uz, naravno, potpunu saglasnost nas dvojice, predlog Vladi da dostavi na usvajanje Narodnoj skupštini rezoluciju kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << bi se to konačno rešilo", rekao je Nikolić za rusku agenciju "Sputnjik", u izdanju na srpskom jeziku.

On je izrazio uverenje da bi vlast u Srbiji, ukoliko "krene dalje od Briselskog sporazuma", prećutno učestvovala ili saučestvovala u uspostavljanju nezavisnosti Kosova i Metohije, istakavši da je sa Vučićem već razgovarao o "krajnjem i trajnim rešenjem za KiM".

"Ja mislim da neće biti mnogo saglasnosti na Zapadu oko te moje platforme, pošto ona ne predvidja nezavisnost Kosova i Metohije, a njih ništa ne zadovoljava osim nezavisnosti, ali je meni mnogo važnije da mi budemo jedinstveni, čvrsti, snažni. Da imamo i nalog i odobrenje Narodne skupštine oko toga kako ćemo da se ponašamo i koliko daleko možemo da idemo", naglasio je predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.