Izvor: RTS, 24.Jan.2022, 17:28

Petković: Nastojanja Kurtija da zabrani izbore 3. aprila na KiM dovešće do nesagledivih posledica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom izjave iz pokreta Samoopredeljenje da na KiM ne treba dozvoliti izbore koje organizuje Beograd, da bi takav Kurtijev scenario vratio pomake u dijalogu godinama unazad.
Petar Petković je saopštio da će nastojanja Aljbina Kurtija da na Kosovu i Metohiji u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovesti do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

"Takav Kurtijev scenario vratio bi ostvarene pomake u dijalogu Beograda i Prištine godinama unazad i toga treba da budu svesni svi međunarodni predstavnici koji deluju na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Petković, povodom izjave iz pokreta Samoopredeljenje da na KiM ne treba dozvoliti izbore koje 3. aprila organizuju vlasti u Beogradu.
Prema njegovim rečima, očigledna je destruktivna namera Kurtija da poništi i pogazi sve do sada postignute sporazume i dogovore, ali je pitanje hoće li međunarodna zajednica ponovo mirno posmatrati kako se albanski političari igraju sa normalizacijom odnosa ili će ovoga puta preći sa reči i saopštenja na konkretna dela.
Srpski narod na Kosovu i Metohiji, ukazao je Petković, očekuje da mu bude omogućeno da ostvari svoje biračko pravo 3. aprila, na identičan način kako je to bio slučaj tokom svih izbornih procesa do sada.
"Zato su ovi izbori poslednja šansa i test za međunarodnu zajednicu koja ima apsolutnu odgovornost i obavezu da obezbedi sprovođenje i poštovanje demokratskih tekovina i principa i da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji omogući da iskoriste svoje biračko pravo", zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Petković: Odgovornost OEBS je da omogući Srbima na Kosovu da glasaju 3. aprila

Izvor: N1 televizija, 25.Jan.2022, 16:12

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je na Misiji OEBS "odgovornost" da organizuje na Kosovu glasanje u srpskim sredinama na izborima za predsednika i Skupštinu Srbije, najavljenim za 3. april.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.