Pet novih slučajeva koronavirusa na Kosovu

Izvor: B92, 05.Apr.2020, 19:10

Pet novih slučajeva koronavirusa na Kosovu

Na Kosovu je danas prijavljeno pet novih slučajeva koronavirusa, pa je 145 osoba ukupno zaraženo ovim virusom, prenosi "KosovoOnlajn".

Saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini.

Na Institutu u nedelju je testirano 93 uzorka od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Tri pozitivna slučaja su iz sela Banje u opštini Mališevo, jedan je iz Đakovice i jedan iz sela Smrekovnica kod Vučitrna.

Od 8. februara do danas u laboratoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za molekularnu mikrobiologiju Instituta testirano je ukupno 1.964 sumnjivih uzoraka na koronavirus od čega je 145 imalo pozitivan rezultat.

Na Kosovu je, prema podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje, zabeležen i jedan smrtni slučaj.

U srpskim sredinama na Kosovu danas su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.Od četiri novoobolele osobe iz Mitrovice su tri, a jedna je iz Zvečana.

Nakon najnovijih informacija ukupno je u srpskim sredinama 27 obolelih, a jedan pacijent je preminuo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.