Paunović pozvala UN da utvrdi stanje ljudskih prava na Kosovu i Metohiji

Izvor: Večernje novosti, 24.Jan.2018, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paunović pozvala UN da utvrdi stanje ljudskih prava na Kosovu i Metohiji

Srbija je od 2013. godine do sada, od osam ugovornih tela Ujedinjenih nacija zatražila da UNMIK izvesti o primeni standarda iz važećih konvencija na teritoriji KiM Srbija je od 2013. godine do sada, od osam ugovornih tela Ujedinjenih nacija zatražila da UNMIK izvesti o primeni standarda iz važećih konvencija na teritoriji KiM, rekla je danas direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović i pozvala Savet za ljudska prava UN da izvrši uvid u stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ljudskih prava na tom delu naše teritorije.Paunović, koja predvodi delegaciju Srbije, predstavila je državni izveštaj za treći ciklus Univerzalnog periodičnog pregleda (UPR) Savetu za ljudska prava UN i naglasila da održivi uslovi za povratak interno raseljenih lica u AP Kosovo i Metohija ni nakon 18 godina nisu obezbeđeni, a to, podvlači ona, predstavlja odgovornost međunarodnog prisustva i Privremenih institucija samouprave u pokrajini.PROČITAJTE JOŠ: Pacoli bez podrške u Strazburu"Srbija je jedna od retkih zemalja koja je još 2014. godine uspostavila Savet za praćenje primene preporuka mehanizama UN za ljudska prava na nivou vlade i rad tog tela znatno je olakšao čitav procesa pripreme za UPR i njegovim osnivanjem stvorena je još jedna čvrsta osnova za dalje jačanja saradnje sa mehanizmima UN", rekla je Paunović.Uspostavanje tog Saveta, ukazuje Paunović, pozdravili su Komiteti za ljudska prava UN pri svakom predstavljanju državnih izveštaja nadležnim ugovornim telima i to je, smatra ona, potvrda posvećenosti vlade pitanjima praćenja stanja ljudskih prava i sprovođenja preporuka mehanizama UN za ljudska prava.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Paunović: UN da utvrdi stanje ljudskih prava na KiM

Izvor: RTV Pink, 25.Jan.2018, 11:48

Srbija je od 2013. godine do sada, od osam ugovornih tela Ujedinjenih nacija zatražila da UNMIK izvesti o primeni standarda iz važećih konvencija na teritoriji KiM, rekla je danas direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović i pozvala Savet za ljudska prava UN da izvrši uvid...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.