Patrijarh Porfirije na Vidovdan služi parastos na Gazimestanu

Izvor: Beta, 26.Jun.2021, 08:22

Patrijarh Porfirije na Vidovdan služi parastos na Gazimestanu

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije boraviće na Vidovdan 28. juna, na Kosovu gde će u manastiru Gračanici služiti liturgiju.Patrijarh Porfirije će zatim na Gazimestanu služiti parastos stradalim srpskim junacima u Кosovskoj bici 1389. godine, najavila je SPC.U popodnevnim satima, on će biti u Kruševcu, gde je planiran svečani doček u crkvi Lazarici.Neposredno nakon ustoličenja, u beogradskoj Sabonoj crkvi, patarijarh Porfirije je izjavio da je Kosovo suštinski deo Srbije, kao i da je "referendum o Kosovu održan na Vidovdan 1389. godine".
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Porfirije na Vidovdan služi parastos na Gazimestanu

Izvor: Danas, 26.Jun.2021

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije boraviće na Vidovdan 28. juna, na Kosovu gde će u manastiru Gračanici služiti liturgiju.

Nastavak na Danas...

PATRIJARH PORFIRIJE ZA VIDOVDAN NA KOSOVU I METOHIJI I U KRUŠEVCU: Poznato gde će služiti svetu liturgiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021

Eparhija kruševačka je najavila proslavu Vidovdana uz učešće patrijarha Porfirija, čiji će svečani doček biti 28. juna u 16 sati u crkvi Lazarici..Patrijarh srpski Porfirije služiće 28. juna, na Vidovdan, svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Gračanici...Patrijarh će zatim na Gazimestanu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Patrijarh Porfirije na Vidovdan služi parastos na Gazimestanu

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2021

Patrijarh srpski Porfirije služiće na Vidovdan, 28. juna, parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici 1389. godine, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.