Pantić i Ivanović: Da se glasovi broje u Mitrovici

Izvor: Blic, 29.Nov.2013, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantić i Ivanović: Da se glasovi broje u Mitrovici

Kandidati za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić i Oliver Ivanović uputili su večeras zajednički dopis Centralnoj izbornoj komisiji sa zahtevom da se prebrojavanje glasačkih listića u nedelju 2. decembra obavi u Kosovskoj Mitrovici.

U dopisu u koji je Tanjug imao uvid podseća se da je ponovljeno glasanje u Kosovskoj Mitrovici 17. novembra proteklo potpuno mirno, bez i jednog incidenta i bez primedbi predstavnika biračkih odbora ili građana. Takođe se dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je izborni tok i regularnost glasanja doveden u pitanje zbog odluke da se brojanje glasova obavi u Kosovsu Polju.

Dvojica kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Pantić u ime GI "Srpska" i Ivanović u ime GI SDP istakli su da žele da učine da glasanje u nedelju u Kosovskoj Mitrovici 2. decembra protekne u najboljem mogućem redu.

“

Obraćamo vam se u ime GI "“Srpska"” i GI “SDP Oliver Ivanović” sa zahtevom da CIK donese odluku da se prebrojavanje glasačkih listića obavi na samim biračkim mestima i da se nakon toga sav birački materijal i zapisnici dostave na uvid i eventualnu kontrolu CIK preko misije OEBS-a,”- stoji u dopisu.

Dvojica kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice smatraju da će se na ovaj način sprečiti mogućnost da bilo ko izrazi sumnju u regularnost biračkog procesa što je, kako veruju, i u interesu CIK.

Portparol OEBS-a Nikola Gaon izjavio je da odluku o tome da se glasovi eventualno ne broje na biračkim mestima već na nekoj drugoj lokaciji može doneti samo Centralna izborna komisija u skladu sa ocenom sigurnosne situacije.

Gaon je napomenuo da je OEBS i 3. i 17. novembra postupio u skladu sa odlukom CIK-a da se izborni materijali prebace u Centar za rezultate i prebrojavanje glasova.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.