Pacoli se buni: Kosovo šikaniraju na samitu u Beogradu

Izvor: Mondo, 05.Apr.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli se buni: Kosovo šikaniraju na samitu u Beogradu

Zamenik premijera u privremenim prištinskim institucijama, Bedžet Pacoli, izrazio je danas nezadovoljstvo zbog načina na koji je u Beogradu tretirana delegacija Prištine, koja učestvuje na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana.

On je optužio Srbiju za, kako je rekao, "destruktivnost i agresivnost", prenela je Koha.

Pacoli kaže da predstavnici Prištine s pravom učestvuju na tom samitu i smatra da Beograd, koji ne priznaje jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << treba da ih tretira kao delegaciju svake druge države.

Tvrdi da nepriznavanjem prištinske delegacije, kao delegacije svake druge države, Beograd krši sporazume koji su ranije prihvaćeni, kao i da se to, kako kaže, radi na organizovan način ne poštujući nijedno pravilo.

Gosti Beograda: Roboti Sofija i Titan (FOTO, VIDEO)

Pacoli je na konferenciji za novinare rekao da su navodno organizatori tokom jednog panela na Digitalnom samitu, koji je vodila generalni sekretar RCC-a, Majljinda Bregu, isključili mikrofon predstavniku Prištine i preusmerili ga na nekog iz publike, koji je, prema njegovim rečima, uputio šovinističku poruku protiv Kosova.

Za Pacolija odgovorni su domaćini, a u ovom slučaju je, kaže, to Beograd.

Tvrdi da su se slične situacije događale i na drugim panelima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pacoli: Nezadovoljan sam tretmanom delegacije Prištine u Beogradu

Izvor: B92, 05.Apr.2019

Priština -- Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Bedžet Pacoli izrazio je nezadovoljstvo zbog načina na koji je u Beogradu tretirana delegacija Prištine...Delegacija Prištine učestvovala je na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana, a Pacoli je optužio Srbiju za, kako je rekao, "destruktivnost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.