Pacoli otvorenim pismom od Vučića traži da prizna tzv. Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2019, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli otvorenim pismom od Vučića traži da prizna tzv. Kosovo

Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga poziva da prizna tzv. Republiku Kosovo.

Pismo je usledilo nakon sastanka predsednika Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije sa kojima je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji na toj teritoriji.

Pacoli tvrdi da Vučić takvim sastancima, sa kako navodi, grupom Srba sa Kosova, i porukama koje šalje, pokušava da izbegne priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << takozvane kosovske nezavisnosti.

U veoma opširnom pismu srpskom predsedniku, koje naziva "pismom dobre volje", Pacoli tvrdi da Vučić ima pogrešan pristup istoriji, te da je Kosovo država koja počiva na slobodi, demokratiji i blagostanju.

Pacoli tvrdi i da Srbi na Kosovu žive u bezbednom okruženju i u skladu sa pravnim i institucionalnim poretkom.

Negiranje, kako kaže, te činjenice za Pacolija je greh.

Smatra i da je vreme da, kako navodi, "Srbija dozvoli Srbima da žive svoj život slobodnim od njenog uplitanja".

Pacoli govoreći o nastavku dijaloga kaže da je "sveobuhvatni sporazum prekretnica ka trajnom i sveobuhvatnom miru".

Pacoli tvrdi i da će zahvaljujući formiranju tzv. Kosovske vojske, utelotvorene u vrednostima NATO, Srbija biti okružena mirom i stabilnošću, s obzirom na to da će biti okruženama "zemljama članicama ove organizacije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pacoli otvorenim pismom od Vučića traži da prizna tzv. Kosovo

Izvor: Večernje novosti, 28.Feb.2019

Pismo je usledilo nakon današnjeg sastanka predsednika Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije sa kojima je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji na toj teritoriji Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru...

Nastavak na Večernje novosti...

Pacoli otvorenim pismom od Vučića traži da prizna Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2019

PRIŠTINA - Zamjenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli uputio je sinoć otvoreno pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga poziva da prizna Kosovo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.