Pacoli: Zemlje Kvinte savetovale Kosovo da ne aplicira za SE

Izvor: RTS, 13.Jun.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli: Zemlje Kvinte savetovale Kosovo da ne aplicira za SE

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da su zemlje Kvinte savetovale da Kosovo da za sada ne aplicira za članstvo u Savetu Evrope, jer nema dovoljnu podršku i ta otrganizacija se trenutno suočava sa finansijskom krizom.
Bedžet Pacoli je to saopštio članovima odbora za spoljne poslove kosovske skupštine, gde je podneo izveštaj, prenosi prištinski Zeri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Pacoli je dodao da će Kosovo uskoro aplicirati za članstvo u Interpolu i da njegovo ministarstvo naporno radi na prikupljanju priznanja nezavisnosti Kosova.
Takođe, Pacoli je tražio od pomoćnice generalnog sekretara UN za mirovne operacije Bintu Kejte promenu formata rasprava o Kosovu, odnosno smanjenje broja sednica SB na tu temu, piše prištinska Epoka e Re.
"Svestan sam da nemate mogućnosti da izmenite dinamiku Saveta bezbednosti UN, ali sadašnji format rasprava bi trebalo promeniti. Broj sednica bi trebalo smanjiti sa četiri na jednu ili dve godišnje. Naša želja je da ih uopšte ne bude ili da budu držane kao debate iza zatvorenih vrata", rekao je Pacoli.
Uz to, Pacoli je rekao da budžet Unmika ne bi trebalo da se troši u političke svrhe, preneto je u današnjem Unmikovom pregledu štampe.
Pacoli je na sastanku sa zvaničnicom UN naveo i da je Kosovo zahvalno za "ulogu i doprinos UN tokom procesa izgradnje države".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pacoli: Zemlje Kvinte savetovale da Kosovo ne aplicira za Savet Evrope

Izvor: Blic, 13.Jun.2018

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da su zemlje Kvinte savetovale da Kosovo za sada ne aplicira u članstvo u Saveta Evrope, jer nema dovoljnu podršku i jer se ta organizacija trenutno suočava sa finansijskom krizom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.