Pacoli: Uspostavili smo diplomatske odnose sa Kolumbijom

Izvor: RTS, 03.Mar.2019, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli: Uspostavili smo diplomatske odnose sa Kolumbijom

Kosovski ministar spoljinih poslova Bedžet Pacoli saopštio je da je Priština uspostavila diplomatske odnose sa Kolumbijom, i da sledi otvaranje kosovske ambasade u Bogoti.
"Nakon sastanka s kolumbijskim ministrom spoljnih poslova Karlosom Holmesom prošlog meseca, Kosovo i Kolumbija uspostavili su diplomatske odnose kroz razmenu ambasadora. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo će otvoriti svoju ambasadu u Bogoti, a Kolumbija će imenovati nerezidentnog ambasadora iz Italije ", naveo je Pacoli u saopštenju iz njegovog kabineta.

Pacoli je kolumbijskom kolegi poslao pismo kojim ga obaveštava o Uredbi o uspostavljanje diplomatskih odnosa, a nakon sastanka  u Vašingtonu.
Navodi se da otvaranjem ambasade u Bogoti, Priština ima za cilj da pokrije i zastupa nerezidentne diplomate drugih država na tom kontinentu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.