Pacoli:Srbija podmićuje afričke zemlje parama i oružjem

Izvor: Mondo, 22.Jan.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli:Srbija podmićuje afričke zemlje parama i oružjem

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, tvrdi da ima saznanja da Beograd obećava finansijsku i pomoć u oružju nekim manjim afričkim zemljama u zamenu za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti, piše prištinska Bota sot.

Foto: Mondo/Marija Ristić

"Ono što sam ja saznao je da su neke manje i siromašnije države pale na takva obećanja", rekao je Pacoli.

Pacoli je to izjavio nakon što je tokom jučerašnje posete Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predsednika države Palau, Tomi Remenges, potvrdio da je njegova zemlja odlučila da suspenduje odluku o priznanju kosovske nezavisnosti do okončanja dijaloga.

Inače, Palau je 13. država sveta koja je okrenula leđa Prištini, čime je broj država koje podržavaju jednostrano povučene poteze Prištine smanjen na ispod 100.

Prethodno, to su učinile Madagaskar, Solomonska ostrva, Lesoto, Surinam, Grenada, Komora, Burundi, Dominika, Sao Tome i Principe, Liebrija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja.

"Ko je priznao Kosovo? To ni Šerlok Holms ne zna!"
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PACOLI OPTUŽUJE Srbija nudi afričkim zemljama oružje i pare i neke su pale na obećanja

Izvor: Blic, 22.Jan.2019

Kosovski ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, tvrdi da ima saznanja da Beograd obećava finansijsku i pomoć u oružju nekim manjim afričkim zemljama u zamenu za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti, piše prištinska Bota sot.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.