Pacoli: Dijalog sa Srbijom - mogućnost za zatvaranje tamnog poglavlja

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli: Dijalog sa Srbijom - mogućnost za zatvaranje tamnog poglavlja

Ministar inostranih poslova Kosova u ostavci Bedžet Pacoli danas je, tokom susreta sa izaslanikom američkog državnog sekretara za Balkan Metju Palmerom, izjavio da Kosovo dijalog sa Srbijom vidi kao mogućnost za zatvaranje tamnog poglavlja.

"Danas sam se na marginama Foruma u Bledu susreo sa posebnim izaslanikom SAD za Balkan Metju Palmerom. Čestitao sam Palmeru kao prijatelju Kosova imenovanje na ovu funkciji. Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dijalog sa Srbijom vidimo kao mogućnost za zatvaranje tamnog poglavlja između dve zemlje", napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Prema njegovom mišljenju, normalizacija odnosa uz obostrano priznanje je jedini cilj dijaloga i ništa manje od toga, a Kosovo ceni takav snažan stav Vašingtona.

"Kosovo uvek može da računa na SAD ali i SAD treba da računa na nas, kao poverljive i opredeljene partnere", napisao je Pacoli.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pacoli: Dijalog sa Srbijom vidimo kao mogućnost za zatvaranje tamnog poglavlja

Izvor: Danas, 03.Sep.2019

Ministar inostranih poslova Kosova u ostavci Bedžet Pacoli danas je, tokom susreta sa izaslanikom američkog državnog sekretara za Balkan Metju Palmerom, izjavio da Kosovo dijalog sa Srbijom vidi kao mogućnost za zatvaranje tamnog poglavlja. Članak Pacoli: Dijalog sa Srbijom vidimo kao mogućnost...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.