Izvor: Blic, 31.Avg.2017, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESELILA SE U PRIŠTINU KAD JE KOSOVO PROGLASILO NEZAVISNOST Ona ima trenutno NAJVEĆI SVETSKI HIT, a ovako priča o svom POREKLU

Prethodnih par godina vredno je radila na svom muzičkom prvencu, koji je pre dva meseca ugledao svetlo dana, a o albanskom poreklu i svojim roditeljima, koji su devedesetih godina prošlog veka izbegli u Veliku Britaniju, često je pričala za svetske medije.

Dua Lipa rođena je davne 1995. godine u Londonu, a majka i otac su joj u glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva došli malo pre njenog rođenja. Malo nakon što je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, preselila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se u Prištinu, u kojoj je živela dve godine, a onda se zbog muzičke karijere vratila u Britansku prestonicu.

Njen tata, Dukagjin Lipa, poznat je pevač na teritorijama u kojima je albanski jezik primaran, te ju je usmeravao na koji način da gradi karijeru.

- Otac mi je uvek govorio da moraš mnogo da radiš ne bi li ostvario svoje snove - rekla je Dua jednom prilikom, koja često ističe da je ponosna na svoje korene, a nedavno je u jednoj emisiji voditelje učila kako da kažu određene reči na albanskom.

Prošle godine je održala veliki koncert u Prištini, gde se upoznala sa najuticajnijim političarima iz ove južne srpske pokrajine, a mediji su njen dolazak pompezno najavljivali nedeljama unazad.

U junu je objavila prvi album, koji je naišao na odlične kritike poznavalaca muzike, a pesma "New Rules" nalazi se na vrhu mnogih top listi širom sveta.

Jedno vreme se bavila i modelingom, a do sada je sarađivala sa mnogim velikim imenima u šou biznisu, poput Krisa Martina iz grupe "Coldplay", Šona Pola i Migela.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.