PREDSEDNIK UZ NAROD KAD JE NAJTEŽE: Vučić će subotu i nedelju provesti na Kosovu i Metohiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2018, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK UZ NAROD KAD JE NAJTEŽE: Vučić će subotu i nedelju provesti na Kosovu i Metohiji

Nakon tragedije koja je zadesila Srbiju, ubistva Olivera Ivanovića, srpski predsednik je odlučio da poseti južnu srpsku pokrajinu

Aleksandar Vučić će subotu i nedelju provesti na Kosovu i Metohiji kako bi razgovarao sa Srbima, a najpre će posetiti Kosovsku Mitrovicu, a kasnije Gračanicu i Laplje Selo.

Pročitajte i:

Potrešen tragičnom vešću koja dolazi sa svete srpske zemlje, predsednik Vučić je jasno poručio da će počinioci ovog akta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti uhvaćeni.

- Ako ih ne pronađu oni koji to moraju da učine, učinićemo mi - naveo je Vučić.

Predsednik skupštinskog odbora  za KiM Milovan Drecun kaže da je ubistvo Olivera Ivanovića je dobro isplanirano, kao i da su ga izveli profesionalci i dodaje da je najavljena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM "veoma rizična za njega, ali neophodna".

- Predsednik će biti sa srpskim narodom, pokazaće da država Srbija u potpunosti stoji iza srpskog naroda na KiM, da ih hrabri, da im garantuje bezbednost koliko Srbija može da uradi, da smiri tenzije koje su narasle - rekao je Drecun za RTS i dodao da će boravak predsednika prelomiti situaciju i sprečiti dalje tenzije.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić  rekao je da je poseta predsednika Srbije veoma je važna kako bismo mogli da izdržimo težak udarac koji smo dobili ubistvom Olivera Ivanovića.

Đurić je pozvao Srbe na KiM i u centralnoj Srbiji da ostanu mirni i sabrani i ponovio da će Vučić za vikend biti sa svojim narodom na KiM.

- Ta poseta veoma je važna i presudna za okupljanje i osnaživanje naroda u ovom trenutku, da izdržimo težak udarac koji smo dobili ubistvom Olivera Ivanovića - rekao je on i ocenio da će Ivanovićevo ubistvo imati ozbiljne posledice, s obzirom na to da je reč o najtragičnijem događaju za naš narod u celini. Istakavši da naši nadležni organi rade sve što je potrebno, Đurić je ukazao da je glavni cilj terorista bio da se među Srbe unesu strah, panika, da se izazove haos i da se možda pruži povod da Albanci „završe ono što smtraju da treba da završe na severu Kosova”.

- Zato je naš najbolji i najsnažniji odgovor da uradimo suprotno od onog što oni žele. Oni žele da se podelimo, a mi treba da se okupimo, da se saberemo i ujedinimo. I zato predsednik Vučić ide na KiM, da bude sa svojim narodom u ovom najtežem trenutku, da bude sa Srbima tamo gde je najteže, za razliku od onih koji bi da iskoriste sitnu šićardžijsku politiku - naveo je on i dodao da će Vučić sa saradnicima obići sever Mitrovice, centralno Kosovo i neke enklave.

- Ne interesuje me ništa drugo. Bićemo tamo gde nam je mesto - jasan je bio Ðurić.

Srbima na KiM je cilj jedinstvo i mir i veoma je dobra stvar što će predsednik Srbije Aleksandar Vucicć boraviti na Kosovu u subotu i nedelju, izjavio je danas ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić.

- Mislim da će to Srbima dati i uliti i sigurnost - rekao je Jevtić koji je izrazio nadu da će Srbi sa KiM imati priliku da sa predsednikom Srbije razgovaraju o situaciji.

- Ubistvo Ivanovića jeste teroristički akt. Sve što se Ivanoviću dešavalo u poslednjih nekoliko godina i optužnica i sve ono kroz šta je on prolazio očigledno nije bilo slucajno. Ovo što se juče desilo je možda dobro isplanirana stvar - ocenio je Jevtić.

Podsećamo, predsednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u severnom delu Kosovske Mitrovice ispred kancelarije njegove stranke, što je zvanični Beograd okvalifikovao kao teroristički čin. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno je svima stavio do znanja da zaštićenih biti neće.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.