POTVRDILA I UNIJA, KOSOVO JE SRBIJA: Albanci, manite se lažnih priča, Lajčakova mapa je ispravna (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 12:15

POTVRDILA I UNIJA, KOSOVO JE SRBIJA: Albanci, manite se lažnih priča, "Lajčakova mapa" je ispravna (VIDEO)

Portparol EU Peter Stano preporučio svima da se usredsrede na istinu i na stvarna pitanja koja pomažu unapređivanju dijaloga o normalizaciji

Portparol EU Peter Stano komentarišući objavu izvršnog direktora Kljan Kosova Adriatika Keljmendija da Miroslav Lajčak treba da se izvini što je dao intervju dok je sedeo ispred mape koja prikazuje KiM kao deo Srbije, rekao je da bi preporučio svima da se usredsrede na stvarna pitanja koja pomažu unapređivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dijaloga o normalizaciji, umesto da pokušavaju da izmišljaju lažne priče.

- Tvrdnja o mapi je potpuno pogrešna i netačna. Ova zvanična mapa EU je u skladu sa položajem, statusno neutralna. Preporučio bih svima da se usredsrede na stvarna pitanja koja pomažu unapređivanju dijaloga o normalizaciji, umesto da pokušavaju da izmišljaju lažne priče - poručio je Stano na Tviteru.

The claim about the map is totally misplaced & false. This official EU map is – in line with the 🇪🇺 position – status neutral. I would recommend everyone to focus on real issues that help to advance the Dialogue on normalization, instead of trying to make up false stories.

— Peter Stano (@ExtSpoxEU) February 25, 2021

Inače, Keljmendi je objavio da Lajčak treba da se izvini što je dao intervju dok je sedeo ispred mape koja prikazuje KiM kao deo Srbije, ili u ponedeljak ne bi trebalo niko da ga dočeka kada dođe u posetu Kosmetu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Stigao odgovor: Ono iza Lajčaka je...VIDEO

Izvor: B92, 25.Feb.2021

Brisel -- Nakon napada kosovskih medija na specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka zbog mape koja se nalazi na zidu iza njega dok daje intervju, reagovala i EU...Naime, kako je rekao portparol Evroske unije Peter Stano, mapa u kancelariji specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.