POLICIJA MORALA DA PUSTI TERORISTU (16) SA KOSOVA: Osumnjičen za maskr u Beču, nisu mogli da mu razbiju kod na mobilnom

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 14:26

POLICIJA MORALA DA PUSTI TERORISTU (16) SA KOSOVA: Osumnjičen za maskr u Beču, nisu mogli da mu razbiju kod na mobilnom

Službi za borbu protiv terorizma, čak i uz pomoć Evropola, nije pošlo za rukom da razbije kod mobilnog telefona mladog Albanca, a kako se navodi, on je odbijao da policiji preda kod i tokom saslušanja branio se ćutanjem

Mladić star 16 godina, poreklom sa Kosova, a koji je osumnjičen da je saučesnik u terorističkom napadu koji se dogodio 2. novembra u Beču, tokom kojeg je ubijeno četiri lica i povređeno više od 20, pušten je na slobodu.

Viši sud >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Beču odobrio je žalbu na odluku o istražno pritvoru jer iz policijskog ugla nije potvrđena sumnja.

.

Međutim, pošto postoji sumnja da je mladić simpatizer ili član takozvane Islamske države morao se povinovati deradikalizaciji.

Kako se navodi, mladić će morati da stanuje kod roditelja i ne sme da viđa svog brata bez prisustva osobe nadležne za program deradikalizacije, jer je i njegov brat pod sumnjom da je islamista.

Inače austrijski mediji tvrde da je kosovski Albanac u islamističkoj sceni u Austriji među glavnim likovima.

Smatra se da je saučestvovao u terorističkom napadu koji je sproveo Austrijanac albanskog-makedonskog porekla, koji je 2.novembra pucajući u centru grada, ubio i povredio veliki broj ljudi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.