PETKOVIĆ POSTAVIO NA MESTO VJOSU OSMANI: Lažna država Kosovo je oličenje kriminala i korupcije

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2022, 23:45

PETKOVIĆ POSTAVIO NA MESTO VJOSU OSMANI: "Lažna država Kosovo je oličenje kriminala i korupcije"

Petković se oglasio na svom Tviter nalogu

- Takozvano Kosovo oličenje je kriminala i korupcije, brutalnog kršenja ljudskih prava, posebno Srba na prostoru Kosova i Metohije - poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je zapravo odgovorio kosovskoj predsednici Vjosi Osmani koja je, povodom apliciranja za prijem u Savet Evrope, poručila da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosovo oličenje vrednosti na kojima se temelji ova organizacija.

Direktor Kancelarije za KiM navodi da o kršenju ljudskih prava na Kosovu svedoči ogroman broj etnički motivisanih incidenata, kojih je od prošle godine čak 177.

.@VjosaOsmaniPRKS Takozvano Kosovo oličenje je kriminala i korupcije, brutalnog kršenja ljudskih prava, posebno Srba na prostoru Kosova i Metohije. O tome svedoči i ogroman broj etnički motivisanih incidenata, kojih je od prošle godine čak 177.

1/3 👇

— Петар Петковић (@PetkovicPetar) May 12, 2022

- O tome svedoče i napadi na objekte Srpske pravoslavne crkve i činjenica da više od šest godina takozvano Kosovo odbija da poštuje odluke sopstvenog suda i vrati zemlju manastiru Visoki Dečani - napisao je Petković na Tviteru.

O tome @VjosaOsmaniPRKS svedoče i napadi na objekte SPC i činjenica da više od šest godina takozvano Kosovo odbija da poštuje odluke sopstvenog suda i vrati zemlju @DecaniManastir

2/3 👇

— Петар Петковић (@PetkovicPetar) May 12, 2022

Podsetio je da Kosovo punih devet godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština, bez koje Srbi nemaju osnovna ljudska i kolektivna prava.

- To nisu vrednosti na kojima počiva Savet Evrope - poručio je direktor Kancelarije za KiM Vjosi Osmani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.