Izvor: JUGpress.com, 04.Jun.2020, 23:03

“Otadžbina” o ulasku Srpske liste u novu Vladu Kosova

KOSOVSKA MITROVICA

“Ulazak Vučićeve „Srpske liste“ u separtističku vladu samoproglašene republike Kosovo nije ništa neobično. I objašnjenje „Srpske liste“ za ulazak u jednu takvu vladu nije nova stvar jer i ovog puta kažu da to čine u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”.

” Iako su više od 8 godina, koliko traje Vučićeva vladavina, prisutni u separatističkim vladama >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srbima u južnoj pokrajini to nije donelo nikakav boljitak. Čak naprotiv. Samo su legitimisali i legalizovali sepratističku paradržavnu tvorevinu koja se zove Republika Kosovo.

Ono što je novo jeste da Vučićeva „Srpska lista“ kaže da njihov ulazak u vladu Avdulaha Hotija ima za cilj normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine. Kako najveći broj zapadnih zemalja, EU i SAD pod normalizacijom odnosa Beograda i Prištine podrazumevaju priznanje samoproglašene republike Kosovo ovakva želja Srba je u najmanju ruku problematična. Po Vučićevoj „Srpskoj listi“ Srbi sa Kosova i Metohije insistiraju na priznanju od strane Beograda još jedne albanske države na Balkanu. Čudno, jer bukvalno ne postoji Srbin na KiM koji se slaže sa idejom priznanja samoproglašene republike Kosovo.

Sigurno je da jedan ovakav stav „Srpske liste“ nije nastao preko noći nego je i on i saopštenje povodom ulaska „Srpske liste“ u vladu samoproglašne republike Kosovo donet u Kancelariji za KiM. Usput valja reći da sva saopštenja „Srpske liste“ piše Kancelarija za KiM odnosno Marko Đurić.

Inače „Srpska lista“ u svom saopštenju navodi da se oni nadaju da će nova separatistička Vlada formirati i Zajednicu srpskih opština. Valjda Zajednica srpskih opština treba da bude kompenzacija za pomenutu „normalizaciju“ odnosa Beograda i Prištine.

U svetlu toga je i poslednja izjava Vladimira Đukanovića inače udarne pesnice Srpske napredne stranke. On kaže da nam Zapad ne nudi ama baš ništa od Kosova i Metohije pa stoga Vučić onako bez ičega mora da prizna samoproglašenu republiku Kosovo. Skandalozna tvrdnja imajući u vidu da Kosovo i Metohija nisu vlasništvo ni EU ni SAD nego Republike Srbije. Kako reče veliki srpski pesnik Matija Bećković „ako nije naše, zašto onda traže da im ga damo?“. Sama ova činjenica govori o tome u kojoj meri je režim Aleksandra Vučića i diktatorski i izdajnički. Pomenuti poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović u narodu poznat kao Đuka Bizon je nekada kako sa Fokus radija tako i sa Kopernikus televizije bio poznat po nacionalnim i rodoljubivim stavovima. Sve druge je optuživao da su izdajnici. Njegov partijski šef Aleksandar Vučić posle rukovanja Borisa Tadića sa Hašimom Tačijem na areodromu u Dubrovniku narodu Srbije je obećao da će ondašnjeg čelnika Demokratske stranke obesiti na prvu banderu na Terazijama. Danas i Vladimir Đukanović i Aleksandar Vučić predaju 16 posto državne teritorije Srbije separatistima u Prištini preko priznanja samoproglašene republike Kosovo. Ponašaju se kao da su Kosovo i Metohiju dobili u miraz pa ga se tako lako odriču.

Iz diplomatskih krugova sa više strana procurela je vest da se Aleksandar Vučić dogovorio sa Ričardom Grenelom i Hašimom Tačijem da Beograd i Priština potpišu tzv. okvirni sporazum o priznanju samoproglašene republike Kosovo. Ovo je kažu potrebno Donaldu Trampu za američke predsedničke izbore. Stoga se očekuje naročito posle izbora jedna žestoka kampanja koja treba da pripremi narod Srbije za odricanje od južne srpske pokrajine. I elektronski i šampani mediji biće stavljeni u službu toga da objasne građanima Srbije kako nam Kosovo i Metohija nisu potrebni a da predavanjem Kosova i Metohije obezbeđujemo bolji život građanima Srbije.

Sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristiće svoj boravak na vojnoj paradi u Moskvi da ubedi predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da mimo Rezuolucije 1244 SB podrži odluku Srbije da prizana nezavisno Kosovo. Zauzvrat predsednik Srbije garantuje Ruskoj Federaciji da Srbija nikada neće uću u NATO pakt.

Narodni porket Srba sa Kosova i Metohije kao članica Saveza za Srbiju predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 21. juna bojkotuje i ne priznaje kao regularne imajući u vidu da nisu zadovoljeni baš nikakvi demokratski principi na osnovu kojih se mogu održati pošteni i korektni izbori. Zato i sve odluke koje buduća vlada i skupština budu donele, a naročito kada je u pitanju sudbina Kosova i Metohije, Srbi sa Kosova i Metohije kao i Savez za Srbiju neće poštovati niti će priznati.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.