“Otadžbina” o Vučićevoj poseti Kosovu

Izvor: JUGpress.com, 21.Jan.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Otadžbina” o Vučićevoj poseti Kosovu

KOSOVSKA MITROVICA

Poseta predsednika Srbije južnoj srpskoj pokrajini nije donela ništa novo, ocenjuje u današnjem saopštenju Narodni pokret Srba sa KIM Otadžbina

“Predsednik je izrekao pregršt praznih obećanja, jalovih poruka koje Srbe nimalo ne mogu da ohrabre.

Radnici u preostalim insticujama srpske države, pre svega u zdravstvu i prosveti, imali su radnu obavezu čije je cilj da svojim masovnim prisustvom pokažu predsedniku da ga vole.

Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sama poseta je ocrtala drugačije stanje na terenu u odnosu na ono što je predsednik Republike pre samo sedam dana govorio na prvom kanalu državne televizije. Srbi žive u jadu i bedi, bez posla, bez perspektive, sa puno nedaća i nevolja, a da je sadašnji direktor Kancelarije za KiM i nestručan i nesposoban da njihove probleme reši. Pre sedam dana je predsednik Republike zborio da posle Briselskih sporazuma Srbi imaju apsolutnu bezbednost, da se Srbi ne sele, da je njihov natalitet veći u odnosu na ostatak Srbije, jednostavno da „teče med i mleko“.

Dozvolu za posetu Aleksadar Vučić je dobio od Hašima Tačije uz dva uslova. Prvi, da se nastave pregovori, i drugi, da vodi računa šta će da priča. Predsednik Republike Srbije je ispunio oba uslova. Iako je obećao da nema pregovora dok se ne pronađu krivci za smrt Olivera Ivanovića, njega još nisu sahranili a predsednik je pristao na pregovore. Drugi, tačno je vodio računa šta govori, jer nijednom rečenicom nije spomenuo da je Kosovo i Metohija deo Republike Srbije.

Danas smo svedoci kako aktuelna vlast zapomaže pred činjenicom da Priština ne pristaje da i oni učestvuju u istrazi povodom ubistava Olivera Ivanovića. Kako da učestvuju, kad su oni institucije države Srbije policiju i sudstvo Briselskim sporazumom predali Prištini. Da su ove institucije zadržane one bi sasvim komotno samostalno mogle da vode istragu. Vlast u Srbiji se još žali da specijalna ROSU policija može da dođe na sever Kosova i Metohije. Sada može. Ali dok oni nisu prepustili policiju i civilnu zaštitu Prištini, ROSU policiji ni u snu nije padalo na pamet da se na taj prostor pojavi. Hiljadu srpskih policajaca u civilu i petsto pripadnika civilne zaštite je svakodnevno bilo prisutno, pre svega na ulicama Kosovske Mitrovice, i jako dobro su čuvali svoj grad bez oružja. I stoga je istraga ubistva Olivera Ivanovića isključivo u rukama Albanaca, odnosno, Amerikanaca.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ samo u jednom podržava predsednika Republike Srbije. A to je, da se pod hitno moraju pronaći i strogo kazniti krivci za ubistvo Olivera Ivanovića. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ zahteva da se, da bismo bili pravedni, pronađu krivci i ubice i Dimitrijevića i Rajčića i Šćepanovića. Možda su ova ubistva isprepletena naročito stoga što je na isti dan kada je ubijen Oliver Ivanović ubijen pre četiri godine i njegov kum Dimitrije Janićijević. Kako predsednik Republike Srbije decidirano kaže da iza ubistava Janićijevića, Rajčića i Šćepanovića ne stoje Albanci možda bi informacije koje on poseduje pomogle istrazi.

Oliver Ivanović je među Srbima važio za prozapadnog političara, čovek ne može da se otme utisku da se Zapad mnogo ogrešio o njega. Prvo su dozvolili da se neopravdano uhapsi i da nevin čami tri godine u zatvoru. Drugo, nisu mogli, ili nisu hteli, da ga zaštite na teritoriji koja je pod jurisdikcijom NATO pakta. Ali ako nisu bili korektni dok je bio živ, biće valjda sada kada je mrtav, da se maksimalno potrude da se pronađu njegove ubice.

PS

Tokom posete Aleksandra Vučića južnoj srpskoj pokrajini Srbi su razočarani negostoljubivošću svojih komšija Albanaca. Iako je predsednik Republike Srbije postavio na funkcije glasovima „Srpske liste“ i to Hašima Tačija za predsednika, Ramuša Haradinaja za predsednika vlade a Kadri Veseljija za predsednika skupštine samoproglašene republike Kosovo oni su se pokazalai krajnje nezahvalnim. Nisu Aleksandru Vučiću ponudili makar jedan „ćaj“”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa KIM Otadžbina.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.