Osvanuo TUŽAN PIJAČNI DAN u Kosovskoj Mitrovici: Stanje NAPETO, Srbi SAKRILI SVOJE PROIZVODE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvanuo TUŽAN PIJAČNI DAN u Kosovskoj Mitrovici: Stanje NAPETO, Srbi SAKRILI SVOJE PROIZVODE!

Prištinske vlasti su povećale carine na srpsku robu za 100 odsto

U severnom delu Kosovske Mitrovice subotom je pijačni dan, a jutros je primetno manje prodavaca, koji nisu došli zbog uvedenih taksi.

U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros je mirno ali napeto.

Posle jučerašnjih mirnih protesta zbog hapšenja četiri osobe i poruka koje su sa tih skupova upućene, a to su da će Srbi ostati na svojim ognjištima, ali da traže ukidanje takse od 100 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i puštanje na slobodu uhapšenih Srba, vanredno je sinoć zasedao krizni štab.

Na sastanku kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova utvrđeni su dalji koraci za organizovanje normalnog života.

Subotom je ovde pijačni dan, a jutros je primetno manje prodavaca, koji nisu došli zbog uvedenih taksi, a manje ih je i iz srpskih sredina iz centralnog dela Kosova, kojima je ova pijaca jedino mesto gde mogu da prodaju svoje proizvode.

Građani navode da nisu uplašeni, ali da je sve teže da mirno prihvate stalne tenzije i odluke koje donose vlasti u Prištini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.