Osuđeni ratni zločinac postao savetnik Haradinaja

Izvor: B92, 03.Feb.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđeni ratni zločinac postao savetnik Haradinaja

Šef osoblja premijera Kosova Ramuša Haradinaja Avni Arifi potvrdio je da je bivši komandant OVK Sulejman Seljimi imenovan za savetnika premijera Kosova.

Arifi je za portal "Zeri.info" rekao da je od petka Seljimi jedan od 30-tak domaćih i međunarodnih savetnika kosovskog premijera.

Seljimi koji je bio i ambasador Kosova u Albaniji je osuđen 2015. za ratne zločine nad civilnim stanovništvom na jedinstvenu zatvorsku kaznu od sedam godina, čije je dve trećine do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada odslužio.

On je od pre desetak dana na uslovnoj slobodi.

Pozvan je od Specijalnog tužilaštva u Hagu početkom godine, ali je zbog zdravstvenog stanja njegovo ispitivanje odloženo za kasnije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL: Ratni zločinac Seljimi savetnik Haradinaja

Izvor: Mondo, 03.Feb.2019

Osuđeni ratni zločinac, bivši komandant tzv OVK, pa Kosovskog zaštitnog korpusa i Bezbednosnih snaga Kosova, Sulejman Seljimi imenovan je za savetnika premijera samoproglašenog Kosova...Foto: Tanjug/AP Photo/Ronald Zak..Imenovanje Seljimija je potvrdio šef osoblja premijera Kosova, Avni Arifi,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.