Osnovana radna grupa za nacrt zakona o KBS-u, Srpska lista protiv

Izvor: RTS, 23.Okt.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovana radna grupa za nacrt zakona o KBS-u, Srpska lista protiv

Komisija za unutrašnje poslove kosovske skupštine osnovala je radnu grupu koja će predstaviti nacrte zakona o ministarstvu odbrane, kosovskim bezbednosnim snagama (KBS) i službi u KBS-u, o čemu će biti organizovana dva javna izlaganja, od kojih jedno i u Gračanici, a poslanici Srpske liste glasali su protiv formiranja ove radne grupe.
RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je predsednik komisije Hadži Šalja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da će radna grupa organizovati dva javna izlaganja ovih nacrta zakona, od kojih će jedno biti u Prizrenu, a drugo u Gračanici.
"Administracija će izraditi plan, imaćemo dva izlaganja kojima mogu prisustvovati predstavnici svih zajednica, jedno u Prizrenu i drugo u Gračanici, kome bi trebalo da prisustvuju i građani iz srpske zajednice", rekao je Šalja.
Navodi se da su poslanici Srpske liste glasali protiv formiranja radne grupe za predstavljanje nacrta zakona o KBS-u i da je poslanik Zoran Mojsilović rekao da Srpska lista neće učestvovati u izlaganjima predstavnika ove grupe.
"Srpska lista je protiv ovog predloga i želim da naglasim da mi nećemo dati doprinos tome. Bili smo i protiv zakona, ne želim da budem deo radne grupe, jer to nije isto kao sastanak komisije", istakao je Mojsilović.
RTK2 prenosi da, iako je bilo planirano da se za svaki nacrt zakona o KBS-u oformi po jedna radna grupa, parlamentarna komisija za unutrašnje poslove usvojila je predlog za formiranje objedinjene radne grupe.
Podseća se da je kosovska skupština prošle nedelje u načelu usvojila zakone o KBS-u, kojima započinje trasformacija KBS-a u oružane snage Kosova. 
Navodi se da procedura usvajanja zakona o transformaciji KBS-a u vojsku predviđa da ovi nacrti zakona u sledećoj fazi prođu skupštinske odbore, a potom budu upućeni na konačno usvajanje što bi, prema pojedinim najavama, moglo da se dogodi 28. novembra, na nacionalni dan Albanaca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALBANCI NE STAJU: Radna grupa za nacrt zakona o tzv. vojsci Kosova, Srpska lista protiv; EU: Vojska samo u interesu svih

Izvor: Večernje novosti, 23.Okt.2018

Komisija za unutrašnje poslove kosovske skupštine osnovala je radnu grupu koja će predstaviti Nacrte zakona o Ministarstvu odbrane, Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS) i službi u KBS Komisija za unutrašnje poslove kosovske skupštine osnovala je radnu grupu koja će predstaviti...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.