Osnivao tzv. OVK u Albaniji, dovođen u vezu sa ubistvima: Ko je bio Kerim Keljmendi koji je spaljen u Peći

Izvor: Večernje novosti, 27.Feb.2020, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivao tzv. OVK u Albaniji, dovođen u vezu sa ubistvima: Ko je bio Kerim Keljmendi koji je spaljen u Peći

Dok je bio u Narodnom pokretu zvali su ga "Spirit", a kasnije u tzv. OVK su ga prozvali "Dema" Bivši pripadnik tzv. OVK, Kerim Keljmendi, koji je ubijen pa spaljen u svom automoilu prošle noći kod Peći, zajedno sa svojim bratom Ibrahimom, bio je jedan od osnivača Narodnog pokreta Kosova, koji je kasnije prerastao u tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova. Kako je objavljeno u februarskom izdanju DITA-e, Kerim Keljmendi, dok je bio u Narodnom pokretu zvali su ga "Spirit", a kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u tzv. OVK su ga prozvali "Dema".Tokom 90-tih živeo je u Albaniji, gde je radio na osnivanju tzv. OVK.U sukobima je bio ranjen, a njeogovo ime spominjano je u vezi sa nekim posleratnim ubistvima na Kosovu.To je, između ostalog, u jednom intervjuu za prištinsku Kljan Kosovo rekao zaštićeni svedok Specijalnog tužilastav, Škumbin Mehmeti, piše prištinska Gazeta Expres.Mahmeti je ubijenog Kerima Keljmendija i njegovo brata Ibrahima optužio da su naredili ubistvo poslanika Demokratskog saveza Kosova, Smajlja Hajdarjata i pukovnika Tahira Zemaja.PROČITAJTE JOŠ: Ubijen pa zapaljen: Telo bivšeg pripadnika OVK pronađeno u PećiKerim se tim Mehmetijevim optužbama smejao i govorio da su to "bajke".Kerim Keljmendi je bio veoma aktivan na društvenim mrežama, gde je aktivno učestvovao povodom događaja 90-tih iznoseći optužbe na račun srpskih bezbednosnih snaga za navodne zločine.Oponašao je Nasima Haradinaja, brata od strica Ramuša Haradinaja, koji se javno hvalio monstruoznim ubistvima pripadnika srpskih snaga tokom sukoba na KiM.Bio je veliki protivnik i kritički je govorio protiv prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

PRIPADNIK ZLOČINAČKE OVK UBIJEN NA KOSOVU! Terorista brutalno spaljen u Peći!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020

Bivši pripadnik zločinačkog OVK, Kerim Keljmendi, koji je ubijen pa spaljen u svom automobilu prošle noći kod Peći, zajedno sa svojim bratom Ibrahimom, bio je jedan od osnivača Narodnog pokreta Kosova, koji je kasnije prerastao u takozvanu Oslobodilačku vojsku Kosova...Kerim Keljmendi, dok...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.