Kurti je običan prevarant i to dva puta danas

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 11:48

"Kurti je običan prevarant" i to dva puta danas

Priština -- Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj nazvao je premijera Kosova Aljbina Kurtija "običnim prevarantom".

Takođe, optužio ga je za pogrešan pristup procesu dijaloga sa Srbijom.

Haradinaj je ocenio da je Kurti na jučerašnjem sastanku u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, trebalo da zatraži priznanje Kosova.

"To je upravo ono na šta smo upozorili, opasnost od prevaranta Kurtija. On je običan prevarant i obmanjuje narod Kosova opasnim pristupom dijalogu, ne tražeći supstancu za koju se vodi dijalog. To nije dijalog, to je gubljenje vremena i obmana za Kosovo jer fokus nije na uzajamnom priznanju što ostaje glavno pitanje", rekao je Haradinaj za prištinsku agenciju KosovaPress.

Lider ABK ocenio je da Kurti "vraća dijalog na početak".

Haradinaj je kritikovao premijera i zbog predloga da sporazum CEFTA o slobodnoj trgovini u regionu preraste u SEFTA, dakle, Sporazum o slobodnoj trgovini Jugoistočne Evrope, što je po njegovim rečima, "nešto više od 'mini-Šengena' i opasna ideja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.